Volg een dag in het spoor van Rik Torfs

Word Facebook-reporter voor de Nieuwsdienst van de KU Leuven en volg het Patroonsfeest op 10 februari vanop de eerste rij!

Het Patroonsfeest van de KU Leuven, dat is traditie ten top. Elk jaar bekroont de universiteit op deze dag een aantal personen met bijzondere verdiensten op wetenschappelijk, maatschappelijk of cultureel vlak. Dit jaar gaat het begeerde lint op woensdag 10 februari 2016 o.a. naar schrijver Alessandro Baricco en Peter Bouckaert, directeur van het Emergencies team van Human Rights Watch. En jij kan als student komen meefeesten. Enkelen van jullie krijgen zelfs een exclusieve blik achter de schermen.

Ter ere van het Patroonsfeest slaat Nieuwslab één dag zijn tenten op bij de Nieuwsdienst van de universiteit. Van hieruit brengen we live verslag uit over het feest op de sociale media: in woorden, beelden, video’s, ja zelfs animated gifs of infografieken. Een tijdlijn van het feest door de jaren heen, stijladvies voor togati, een dag in de slipstream van rector Rik Torfs of een exclusief interview met een van de eredoctoren? In onze pop-up newsroom kan het allemaal.

Samen met studenten uit andere opleidingen denk je na over verrassende invalshoeken om het Patroonsfeest te coveren. Tussendoor leer je van professionals een pak nieuwe tools om je reportages te verbeteren en te verrijken, en kom je te weten hoe je je lezers warm krijgt om jouw verhaal te delen op Twitter, Facebook en andere sociale media. Jullie reportages zullen te vinden zijn op een aparte Facebookpagina en op Twitter via de hashtag #patroonsfeest.

WIE ZOEKEN WE?

We zijn voor deze pop-up newsroom zowel op zoek naar jonge reporters als naar fotografen, audiovisuele kunstenaars, grafici, front-end developers en multimediadesigners. Je hoeft geen ervaring te hebben in de media of de journalistiek, wél veel zin om vanuit jouw opleiding samen met andere studenten het nieuws te herdenken én vorm te geven.

JOUW PROFIEL
  • Je bent student aan een instelling van de associatie KU Leuven (hogeschool en/of universiteit);
  • Je wil creatieve concepten voor digitale (nieuws)media ontwerpen en hebt interesse in (online) journalistiek;
  • Je leert graag bij;
  • Je bent een teamspeler.
PRAKTISCH

We openen onze pop-up newsroom op woensdag 10 februari om 8 uur en ronden af om 18 uur. Op vrijdag 29 januari verwachten we je ook voor een kick-offmeeting met alle deelnemers, van 9.30 tot 12 uur (bij de Nieuwsdienst van de KU Leuven – Naamsestraat 22, Leuven).

Schrijf je hier in

Ten laatste op 22 januari weet je of je erbij bent!

INFO/VRAGEN?

Mail naar Nieuwslab!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Bedankt, we hebben je reactie goed ontvangen.